Nya fantastiska KS3

IMG_0124 (kopia)Att Hotsailsmaui är ett av de mer innovativa windsurfingsegelmakeriföretagen råder det ingen tvekan om: Högprestanda segel för barn och ungdomar, segel designade för lätta och korta vindsurfare, högprestanda vågsegel i dacron, världens lättaste serieproducerade 5-lattade vågsegel, världens lättaste RDM-mast, är bara några exempel på renodlade innovationer som Hotsailsmaui levererat de senaste tiotal åren. Men nu är det dags igen, och nu i form av ett så pass nydanande vågsegel att jag inte kan låta bli att kalla det för ett revolutionerande segel.

KS3 är inget mindre än tvåfaldiga världsmästaren i vågsegling Kauli Seadis nya “signature model”. Precis som Hotsailsmaui, är Kauli känd för sina innovativa inställning till sin vindsurfingutrustning. När HSM och Kauli påbörjade sitt samarbete i vintras var målet självklart att utveckla något helt nytt i segelväg som skulle utgöra en äkta “page-turner”, dvs ett segel som verkligen levererar något som inget annat segel klarar av att leverera. Efter extremt intensivt utvecklingsarbete är KS3 nu så pass förfinat att det släpps ut för gemene vindsurfare.

KS3 lyckas med sin extremt innovativa design kombinera något som kan tyckas vara omöjligt. KS3 har bara 3 lattor och är trots det Hotsailsmauis mest stabila vågsegel! Dessutom har det rejält bottendrag och, och nu tror ni väl att jag ljuger,  släpper ut all kraft när man vill det och blir så där riktigt neutralt som man vill i t ex bottensvängen! Fåtalet lattor gör dessutom att man spar väldigt mycket vikt som möjliggör att man bygger seglet både extremt starkt och lätt. Det finns en massa olika delar i denna design som gör att man fått till denna till synes omöjliga kombination, men det handlar om allt ifrån en extremt klurig mastkurva (självklart optimerad för Hotrod och Ultramasterna) en unik outline och lattdisposition, och mycket mer.

KS3_Jaws

OK, nog med snack. Tittar man på siffror istället, ser man att KS3 är så kompakt som den nya generationens vågsegel ska vara och att man således kan rigga 4.9 på både 370 (om man är lätt eller gillar lite softare känsla i riggen) och 400 (för tyngre seglare/lite styvare känsla). Man kan dessutom blanda 370 och 400 (givet att dina master tillåter det, med Hotsailsmauis master går det självklart) om man vill experimentera än mer.

KS3 Specs

Priserna är väl varken extremt höga eller låga. Dock har du 15% introduktionsrabatt om du beställer KS3 före sista juli. Leverans i slutet av september, dvs lagom till de första höstlågtrycken!

Storlek                             Listpris                                 Introduktionspris (till sista juli)

KS3 3.7:                          5100:-                                    4335:-

KS3 4.0:                          5200:-                                   4420:-

KS3 4.3:                          5300:-                                   4505:-

KS3 4.6:                          5550:-                                   4715:-

KS3 4.9:                          5800:-                                  4930:-

KS3 5.3:                          6000:-                                  5100:-

Har du frågor, funderingar, vill beställa – tveka inte att höra av dig!

/JB

 

 

Jesper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *