Hejsan här är SPEEDFREAK

Att HSM gör otroligt fina speed, race och freeridsegel kommer tyvärr lätt lite i skymundan bakom alla otroliga vågseglingsprylar. En sådan produkt är det nya freerideseglet SPEEDFREAK. Nu har detta unika segel både anlänt och testats här hemma. Och det finns bara en sak att konstatera – HSM har gjort det igen. Dvs Hot har utvecklat ett segel som fyller behov som inget annat segel kan fylla! Och, förutom att fylla dessa mer “objektiva” behov är SPEEDFREAK dessutom det absolut sexigaste freerideseglet du kan hitta!!

Speadfreak7

Peter Hadenius klämmer på SPEEDFREAK 7.5

Vill du ha riktigt bra power de där lätta fina sommardagarna. Plana tidigt och ha bra tryck och fart. Men du vill ha helt problemfri riggning, en rigg som tål att ligga framme på stranden eller stenhällen utan att slitas, i veckor, då är SPEEDFREAK överlägsna alla andra segel. Intryck från vår sommarsegling här hemma i Sverige:

  • Känns lätt, redan i påsen, men ännu mer på vattnet. 7.5an känns som ett 5.5 vågsegel
  • Tåligt, trots att vi med flit var lite oförsiktiga bland stock och sten finns inte det minsta märke
  • Riggas perfekt enligt angivna mått
  • Mjukt men stabilt drag. Byar överraskar aldrig utan ger riggen ett skönt mjukt drag och en fantastisk fartökning
  • Lätt att pressa höjd
  • Lätthanterligt i jippar och vattenstarter
  • Perfekt i sommarbrisen bland kitare och badgäster
  • Sjukt snyggt sexigt, ballt, galet, coolt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Låter det intressant? Går dessutom att som alla freaksegel beställa i helt galna personliga färgkombos. Tittar vi på siffror ser vi att det finns storlekar för allt från fullpungsegling i värsta höstlågtrycken till sommarens lättaste marginalvindar. Efter en sommar här hemma känner vi att 7.5-8.5 ger flest dagar på vattnet men ändå en lätthanterlig rigg på en 110-140 liters freeride.

Speedfreak specs

Du får mycket mer segel för pengarna jämfört med enkla sköra freeridsegel i monofilm. I synnerhet som SPEEDFREAK är närmast outslitligt, oavsett hur många år av sol och slitage de utsätts för, är de värda varenda krona. Om du dessutom beställer före sista september har ni 15% rabatt på detta galet fina segel.

Storlek              Listpris            Intropris (före sista september)

5.5                       6 200:-                 5 270:-

6.5                       6 300:-                 5 355:-

7.5                       6 400:-                 5 525:-

8.5                      6 600:-                 5 610:-

10.0                    6 800:-                 5 780:-

Mer information hittar du på  http://www.hotsailsmaui.com/sail.php?uid=21

Tveka inte heller att höra av dig till mig om du har frågor (0733-169000) eller till Peter (073-600 96 96
peter@surfsafarigotland.com) som seglat mest med Speedfreak här hemma. Sedan finns ju Hots internationella forum om du vill ha fler perspektiv och råd.

Tjabaloha!

Jesper

Jesper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *