Jeff: gör sin grej, HEJ!

Cool Jeff_2

Det finns en liten trevlig beskrivning av personerna bakom och deras jobb på Hotsailmauis loft på Maui  (se http://blog.hotsailsmaui.com/ , kolla rubriken “Behind the Scenes at HSM…, daterat 9 september). Men här tänkte jag fokusera Hots grundare, ägare och centralperson Jeff Henderson. Jeff är den trevligaste av trevliga personer. Ingen attityd, inget behov av att visa upp sig, inget behov av någon slags påklistrad image eller representera något brand value. Snäll, hjälpsam, intelligent, nästan lite blyg och passionerad i vad han gör utan att gå över gränsen till fanatiker.

Jeff är på vattnet varje dag, året om. Antingen vindsurfande eller surfande. 95% av dessa dagar håller han sig till sina lokala spots mellan Kanaha och Camp One. Han seglar eller surfar nästan aldrig Hookipa och har INGET behov av någon slags personlig uppmärksamhet. Han älskar att vindsurfa och surfa – det är det som driver honom i allt.

Jeff älskar också att utveckla nya vindsurfingprylar, i första hand segel. Därför använder han inte så kallade “action cams”, “helmet cams” “ego cams”, Gopros eller liknande som alla andra. Jeff sätter kameran så att han ska kunna se hur hans rigg arbetar. Dvs toppen och akteliket på seglet är huvudfokus, inte personen som använder det.  Sen använder Jeff filmen som en ytterligare informationskälla och stoppar in informationen i den stora och oändligt komplexa ekvationen för att utveckla det perfekta seglet.

Men om vi har tur, lyckas övriga anställda och löst hängande på loftet övertala Jeff: Lägg ut filmen på nätet! Och så skedde med denna! Kolla in hur akterliket arbetar på KS3, Kaulis drömsegel:

Föresten, när vi ändå är inne på Jeffs local spots. Hur bra är dom egentligen? Är det inte bara en massa kaosvågor och ström? Tja det beror så klart på hur väl man hittar där, vilka förhållanden det är för stunden, och inte minst hur pass bra vindsurfare och surfare man är: Ett bra exempel på hur det kan se ut när en löjligt überduktig vindsurfare rippar Jeffs favovindsurfingspot är när Kauli sticker ut med ett Firelight och visar hur det ska se ut. Världens kortaste klipp, men det SER BRA UT:

 

 

 

Jesper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *