Reflektion 2: Kurre på frusna salsgolv

Tja att våren är här kan ingen ta miste på; 5 grader varmt i vattnet på Torö och plötsligt kan man både surfa och vindsurfa i riktigt svettigt väder. I min förra reflektion (se nedan) drömde jag tillbaka till förra senhösten som var en av de bästa på många, många år vad gäller bra vågsegling i Sverige, inte minst på Torö. MEN trots den milda och snöfattiga vintern har de isvindsurfande entusiasterna inte blivit utan fin segling. En av de som hellre vindsurfar i skidkläder och på medar än drar på sig sin 6.5.4 vinterdräkt och duckdyker i 1-gradit vatten är Kurre. Känd för både sina fina framåtar, sina fantastiska videoklipp och numera även för sina style på isen.

Iskall Kurre 3
Kurre segler lika bra på plattaste platta salsgolv till is som på tokblåsiga vågseglingsspot som Pozo eller Salnö. SMACK ON!

Kurre gillar ju segel som tål hans hårdladdande seglingstil. Smack från HSM är ett sånt segel, det tål både att man landar hårt i seglet efter en överroterad framåt och brytande sektioner som slår ner rakt ner i riggen efter en vip-out på ett stort Torö Stenstrand. Men det gör det inte sämre för finsegling på plattaste salsgolv. Smack har blivit mycket lättare och är ännu mer otroligt finslipat shapemässigt än när det släpptes för många många år sedan. Det enda som talar emot Smack är väl de andra vågseglen från Hotsailsmaui.

Iskall Kurre 2.2
Kurre carvar på ovanligt slätt vatten.

För de som vill se iskall men ändå stekhet Kurresegling rörligt, kolla in:

Smack on!

Jesper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *